VISIONA: intel·ligència artificial per millorar l'equipament dels espais de restauració

Persona Comunicació,


El proyecto VISIONA llega a su fin y compartimos los principales resultados obtenidos a lo largo de todo el trabajo realizado con el consorcio.

  • S'han detectat "dos restaurants" diferents a efectes de comportament, segons s'ubiqui l'usuari a la planta alta oa la planta baixa de l'establiment. 
  • En relació estricta amb el menjar servit, no s'han identificat emocions negatives. Hi ha força mirades des de les taules (patró d'atenció) als plats que porta l'staff i també sobre els plats de les taules properes. 
  • Les emocions presents a l'entrada de la planta carrer han deixat d'estar totalment relacionades amb la impaciència (tot i que aquesta continua sent present) i es converteix en una emoció positiva: interès. 
  • La barra i la barra-cuina segueixen sent un punt fort del restaurant i per això aquestes segueixen mantenint l'atenció i les emocions positives, a l'espai planta carrer. Alhora, l'ús de la barra ha augmentat durant la segona anàlisi. 
  • Ha augmentat el confort al mobiliari cadires/butaques tant a la planta carrer com alta. 
  • A la planta alta augmenta de manera considerable el confort de les cadires, influint en el confort de les taules i l'emoció dels clients. S'ha deixat de sentir impaciència (emoció negativa) com a emoció predominant quan el comensal està assegut a taula, i aquesta ha variat a interès. Un aspecte positiu que cal destacar és la reducció dels temps d'espera als dos espais. Tot i així, la reducció més gran d'aquests ha estat a la planta alta. Aquesta reducció dels temps d'espera s'ha produït en: assignació taula, comanda-servei beguda, comanda-menjar, compte-pagament. 
  • A la planta alta, ha augmentat el patró d'atenció cap a una varietat més gran de recursos disponibles en la composició general de l'espai. A la zona d'espera (paret) i entrada de la planta alta, les emocions negatives d'impaciència i d'incomoditat s'han reduït significativament i es converteixen en emoció positiva d'interès. L´emoció del client durant la resta de l´experiència és positiva.

Finalment, el coneixement generat en els casos destudi del projecte ha estat sistematitzat en un document de recomanacions sobre lús de les tecnologies de Visió per Computador en la monitorització i millora del funcionament dels espais de restauració. Aquesta informació queda recollida a una Guia amb recomanacions sobre l'aplicació de sistemes intel·ligents basats en la intel·ligència artificial per al canvi adaptatiu de l'equipament dels espais de restauració. 

Cal ressaltar que els socis industrials del projecte participants (Meritem i Fama) han avaluat les prestacions del sistema VISIONA, aconseguint la puntuació de 4,5 sobre 5.

*El proyecto AEI-010500-2022b-228 está cofinanciado por el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (MINCOTUR) mediante la segunda convocatoria de AEIs del 2022 en el marco de las ayudas Next Generation y el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies