×
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Aplicacions fotòniques per la industria alimentària

18 / desembre / 2018/9:45 am - 4:30 pm

La indústria alimentària evoluciona constantment i la tecnologia juga un paper important en aquest sector. Els avenços científics i tècnics permeten avui a produir aliments i begudes que s’adapten molt millor a les necessitats del consumidor d’una manera més segura, amb processos productius més sostenibles i eficients. En aquest context neix aquest Innovation Workshop organitzat per SECPhO i el Clúster Foodservice, en què agents clau en la innovació del sector de l’alimentació i experts en les tecnologies fotòniques treballaran conjuntament per resoldre una sèrie de reptes del sector.

Objectiu

Identificació de solucions tecnològiques a reptes en l’àmbit de l’alimentació que puguin ser resolts mitjançant projectes d’innovació col·laboratius. L’esdeveniment està dirigit a:

• Tècnics i Directors d’Innovació d’empreses del sector agroalimentari i d’enginyeries expertes.

• Investigadors de centres de R+D i d’empreses expertes en tecnologies fotòniques.

Format

L’esdeveniment està organitzat en 4 blocs:

• DESCOBREIX. Sessió de presentacions curtes sobre les tendències tecnològiques en l’àmbit de la fotònica aplicada a la indústria alimentària.

• GENERA. Workshop interactiu per generar projectes d’innovació col·laboratius.

• CONNECTA. Sessions B2B de 30 minuts per estrènyer llaços i generar confiança entre els participants.

• VISITA. Visita tècnica als laboratoris de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Agenda Orientativa

09:45 Registre d’assistents DESCOBREIX

10:00 Benvinguda a l’ICFO

10:05 Sessió de presentacions sobre tendències tecnològiques del sector de la fotònica aplicada a la indústria agroalimentària / Seguretat i qualitat alimentària

11: 00 Coffee Break – Networking

GENERA (Sessió paral·lela I)

11:30 Workshop de debats per generar projectes d’innovació col·laboratius al voltant de 4 reptes.

Debat Repte 1 | Mètodes ràpids per a la detecció d’acrilamida durant el processat tèrmic dels aliments.

L’acrilamida és un component químic que es forma durant el processament dels aliments rics en carbohidrats, principalment midons com patates fregides, pa, galetes o cafè. En sotmetre aquests productes a temperatures superiors a 120ºC augmenta el risc de desenvolupar aquesta substància cancerígena per a l’ésser humà, cosa que no passa en els productes bullits. I com més llarg és el període de cocció i més elevada és la temperatura, més gran és el risc de contaminació.

12:00 Debat Repte 2 | Detecció i control d’al·lèrgens en els aliments preparats.

La llet de vaca, l’ou, els fruits secs, la soja, el marisc o el peix són aliments habituals en la cistella de la compra, però, poden ser els responsables de causar al·lèrgies a moltes persones. En els últims anys, el nombre d’al·lèrgics i intolerants a aliments ha crescut de manera exponencial. No existeix cura per a aquest tipus d’al·lèrgies. Evitar rigorosament aquests al·lèrgens, a més del reconeixement d’hora i el control de les reaccions al·lèrgiques a aquests, constitueix mesures importants per prevenir conseqüències greus per a la salut. Per tot això, seria important detectar i controlar el nivell d’al·lèrgens en el processat alimentari.

12:30 Debat Repte 3 | Desenvolupament d’envasos actius i intel·ligents per a la conservació d’aliments frescos El desenvolupament d’envasos actius respon a la necessitat d’allargar la vida útil dels aliments, element clau per a la seva vida comercial. Els aliments frescos, com fruites i hortalisses, tenen la seva particularitat. Aquests desprenen etilè, compost gasós que estimula i regula el procés de maduració, per la qual cosa cal controlar-si volem allargar la seva vida útil. Els envasos intel·ligents són un altre camp de gran potencial. Gràcies a la integració de sensors es podria analitzar i proporcionar informació sobre l’estat del producte al llarg de la cadena de subministrament.

13:00 Debat Repte 4 | Monitorització de la cadena de fred La bona gestió de la cadena de fred és clau per garantir la nostra seguretat alimentària. Mantenint un estricte control de la temperatura dels aliments durant totes les fases aconseguirem assegurar la seva perfecta conservació. Per a això, és necessari l’ús de tot tipus de sensors que ens ajudin a conèixer, en diferents punts del procés, la temperatura dels aliments.

CONNECTA (Sessió paral·lela II)

11:00-13:30 Panell de B2B meetings pre-reservats (en els dies previs es podran agendar reunions B2B amb els participants)

VISITA

13:30 Visita tècnica als laboratoris de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

14:15 h Networking lunch

CONNECTA

15:30  B2B meetings (4 sèries de 4 meetings de 15 min)

16:30  Fi de la jornada  

PREU INCLOU: Documentació, visita técnica, networking lunch i coffee breaks.

*85€ preu socis+iva

*795€ preu no socis+iva

Inscriu-te ara i reserva la teva plaça!

Mostra els detalls

Data:
18 / desembre / 2018
Hora:
9:45 am - 4:30 pm
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

ICFO
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 3
Castelldefels, Barcelona 08860 Espanya
+ Mapa de Google
Web:
https://www.icfo.eu/
TOP