
El Clúster Foodservice impulsa el projecte ‘QR connecting consumer’, que neix amb la finalitat d’estudiar la viabilitat de l’ús de diferents tecnologies per a millorar la connexió i el diàleg amb el consumidor de retail i foodservice.
L’ús de QRs és una tendència que s’ha accelerat amb la irrupció de la pandèmia, el problema és que fins ara no permeten establir diàlegs ni interactuar amb el consumidor. Les empreses de retail alimentari i foodservice han de cercar estratègies que permetin millorar l’experiència de compra i consum dels seus clients, establint un diàleg bilateral que pot tenir en compte aspectes com la seguretat alimentària, l’storytelling, les experiències immersives o la sostenibilitat.
Així doncs s’estudiaran a fons les possibilitats que ofereixen tecnologies disruptives com la realitat augmentada i el so 3D, la intel·ligència artificial o la biotecnologia, que permetin posar en valor el producte i la informació, valors i atributs relacionats amb la marca i l’empresa.
En el projecte sol·licitat hi consten dues empreses participants, Frit Ravich S.L. i Casa Ametller S.L., encara que els destinataris dels resultats seran totes les empreses associades que representa el Clúster Foodservice. El projecte compta amb la col·laboració d’Eurecat, Inèdit i Alimentium i amb el suport d’ACCIÓ.