El servei d’assessorament CLÚSTER 4.0 té per objectiu impulsar una cartera de projectes d’incorporació de tecnologies d’Indústria 4.0 ajustades a les necessitats i particularitats del Sector que promogui sinèrgies entre les empreses de la cadena de valor i potencií i enforteixi l’ecosistema.
Experts en diferents àmbits tecnològics d’indústria 4.0 i en digitalització d’Eurecat, conjuntament amb les empreses del sector, identificaran i prioritzaran projectes en base a requeriments tecnològics, de mercat i a les especificitats i necessitats de les empreses del Clúster.
Al final del projecte el CLÚSTER FOODSERVICE disposarà d’un conjunt d’iniciatives d’implementació de tecnologies i solucions basades en Indústria 4.0 ajustades a les necessitats i especificitats del sector i prioritzades. Serà un estudi pel sector restauració, que haurà identificat iniciatives d’intel·ligència artificial, reconeixement facial, sistemes ciberfísics, internet de les coses industrial i/o altres tecnologies orientades a conèixer millor el consumidor i la seva experiència i satisfacció, així com els principals indicadors d’execució dels restaurants per poder millorar serveis i processos que resultin en una millora de la rendibilitat dels restauradors.
Objectius del servei (qualitatius i quantitatius).
L’objectiu d’aquesta proposta és identificar oportunitats i conceptualitzar projectes d’incorporació de tecnologies de la Indústria 4.0 per a la cadena de valor del Clúster per tal de promoure la generació de plans de transformació i les sinèrgies entre empreses de l’ecosistema.
Els principals objectius de la proposta són:
• Promoure la transformació digital com un element clau en la potenciació de la cadena de valor.
• Identificar, prioritzar i conceptualitzar els principals projectes de transformació digital més convenients per les empreses del Clúster.
• Potenciar les sinèrgies entre les empreses de la cadena de valor per tal d’enfortir l’ecosistema i millorar la competitivitat de cadascuna
Amb aquesta diagnosi 4.0 col·lectiva s’afegeix un valor pel projecte CLAB que justifica la necessitat i oportunitat en la cadena de valor del sector on es portarà a terme el projecte per part del Clúster.
FASE 1: DIAGNÒSTIC
Objectiu
Analitzar entre altres aspectes, el nivell de maduresa digital actual de les empreses de la cadena de valor del sector així com les fonts de dades, informació i eines tecnològiques que s’utilitzen. Detectar reptes i necessitats de digitalització comunes al sector.
Metodologia.
S’entrevistarà personal clau en 5 empreses de la cadena de valor del clúster, a més del clúster manager, que aportarà la seva visió empresarial.
FASE 2: BENCHMARKING
Objectius
Mapejar les tecnologies de la indústria 4.0 aplicades al sector i casos d’èxit d’implementació en el sector restauració o en sectors extrapolables.
Metodologia.
Es portarà a terme un benchmarking de tecnologies 4.0 i de casos d’èxit d’aplicació d’aquestes en el sector restauració.
D.BOIND.02
V1, 7 de novembre de 2019
FASE 3: CONCEPTUALITZACIÓ
Objectiu
• Identificar iniciatives de digitalització per a cada una de les línies d’actuació definides.
• Definir en detall cada una de les iniciatives incloent objectius, resultats, recursos…
Metodologia.
• Identificació d’iniciatives d’incorporació de tecnologia 4.0
• Desenvolupament i definició en detall de cadascuna de les iniciatives proposades.
• Presentació de les iniciatives identificades.
FASE 4: PRIORITZACIÓ
Objectiu
• Seleccionar, prioritzar i seqüenciar iniciatives per disposar d’un Pla de transformació 4.0 del sector.
Metodologia.
Sessions de treball conjuntes amb empreses del clúster per a la selecció i priorització de les iniciatives definides fins aconseguir un pla de transformació 4.0 del sector.
Resultats esperats i indicadors del projecte.
Al final del servei el CLÚSTER FOODSERVICE disposarà d’un conjunt d’iniciatives d’implementació de tecnologies i solucions basades en Indústria 4.0 ajustades a les necessitats i especificitats del sector i prioritzades.
A més disposarà d’un benchmarking de les tecnologies 4.0 existents i de casos d’èxit d’aplicació de les mateixes en el sector.
Serà un estudi pel sector restauració, que haurà identificat iniciatives d’intel·ligència artificial, reconeixement facial, sistemes ciberfísics, internet de les coses industrial i/o altres tecnologies orientades a conèixer millor el consumidor i la seva experiència i satisfacció, així com els principals indicadors d’execució dels restaurants per poder millorar serveis i processos que resultin en una millora de la rendibilitat dels restauradors.