Ametller Origen ha llançat una nova línia de negoci en plena pandèmia del coronavirus i, en part, a causa de les noves necessitats de consum que sorgeixen d’ella. A l’oferta d’alimentació afegeix a partir d’ara una gamma de productes de drogueria, amb més de 60 referències d’higiene personal i de la llar per respondre a una demanda que els seus clients havien fet arribar durant les últimes setmanes.
L’operació portava a sobre de la taula de Josep Ametller, propietari de la firma, des de feia mesos, però no arribava a materialitzar-se. El decret de l’estat d’alarma va accelerar els seus plans. Des que es va iniciar el confinament la venda en línia es va disparar -com en tot el sector de la distribució de aliments- i nombrosos compradors cridaven al seu servei d’atenció a client, que han hagut d’augmentar, demanant un altre tipus de productes per a centralitzar la seva compra i no haver d’acudir a més d’una o dues botigues. “Aquesta petició ens va acabar de decidir”, explica Ametller.
Els proveïdors ja estaven identificats i el nou negoci es va poder posar en marxa ràpid. El servei de drogueria només està disponible al canal online i en les vuit botigues físiques que serveixen comandes fets a través de la xarxa. “En funció de l’acceptació, el podríem estendre a més establiments”, explica Josep Ametller.
Els nous productes segueixen la filosofia de la signatura: prima la producció de proximitat i ecològica. Els clients no trobaran marques convencionals.
La pandèmia ha obligat a transformar, a l’almenys de forma conjuntural, la xarxa logística i el model de negoci d’aquesta cadena. El centre logístic del Prat de Llobregat, 2.000 metres quadrats inaugurats fa només uns mesos, ha estat reconvertit. Fins ara estava pensat per donar servei a la restauració i les empreses, però amb el tancament dels locals d’hostaleries això ja no tenia sentit. “La venda en línia s’ha multiplicat per deu, si abans de la pandèmia rebíem quinze encàrrecs a el dia, ara són 150”, afirma Ametller. El centre logístic del Prat s’ha transformat així en una plataforma de lliurament a domicili i part de el personal dedicat a servir a restauradors ha estat recol·locat a aquest servei. L’empresa, que compta amb 104 botigues físiques i va facturar 200 milions d’euros en l’últim exercici -en el 2017 van ser 140 milions d’euros- ha hagut de reforçar la plantilla amb 60 noves incorporacions, que se sumen als seus 1.500 treballadors.
Una reinvenció provocada per la sacsejada que ha suposat la crisi del coronavirus a tota la societat.