Què és un clúster?


Un clúster és la concentració geogràfica d’empreses interconnectades, proveïdors especialitzats, empreses de serveis i agents de recolzament en un àmbit determinat, en el que competeixen però, a més cooperen.

Una iniciativa clúster és un instrument altament efectiu per detectar i implementar estratègies guanyadores entre empreses i agents que formen part de la mateixa cadena de valor i que comparteixen reptes comuns.

Qui pot formar part del Cluster Food Service de Catalunya?


El clúster està obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor foodservice, des de la indústria transformadora alimentària (fabricants de begudes, d’alimentació fresca, d’alimentació seca, plats preparats, etc.), a les empreses distribuïdores (operadors logístics, cash & carry, majoristes i distribuïdors) i al canal restaurador.

 


 

Avantatges pels participants


  • Formar part d’un espai de debat i reflexió entre empreses de la cadena de valor amb l’objectiu de conèixer els reptes estratègics i tendències del sector i identificar objectius comuns.
  • Participar en el desenvolupament de projectes alineats amb els reptes de diferents àmbits i abast: projectes entre clústers a nivell nacional o internacional, projectes de productes innovadors, etc.
  • Identificar el company de viatge que et pot aportar valor: Networking.